Mijn persoonlijke groei, mijn opleidingen en ervaringen zijn de basis voor mijn praktijk voor zelf-heling en wil ik graag met u delen.

Geboeid door trilling, muziek en mijn persoonlijk onderzoek naar wat leven is kwam ik 30 jaar geleden voor het eerst in contact met het bestaan van stemvorken als helend instrument. Het was toen voor mij nog ongrijpbaar en verdween weer uit mijn zicht.

De ontmoeting met Lutghart, mijn echt- en zielsgenote en haar lichttaal heeft mijn ontwikkeling bijzonder sterk vooruitgestuwd.

Gitaar spelen, muziek componeren en muziek als trilling waarnemen heeft al sinds mijn 12e mijn grootste belangstelling. Muziek, trilling en de codesleutel-lichttaal van mijn echtgenote Lutghart zijn mijn voornaamste tools in mijn helingswerk en in mijn persoonlijke beoefening

van Levenskunst.

De trilling van de muziek op mijn gitaar heeft me van jongsaf aan geholpen om 'anders' in het leven te staan. Woorden waren vaak te beperkt om in expressie te brengen wat ik vanbinnen voelde en droomde. De trilling van de muziek en het musiceren opende mijn levensperspectief.

Ik groeide op in een gezin met hard-werkende ouders met weinig tijd en aandacht voor dromen. Toen ik 7 jaar was en mijn vader een kleine auto kocht, was mijn eerste gedachte: "ik zal later wellicht leren rijden, doch een auto zal ik nooit kunnen verwerven". Deze overtuiging weerhield me om overvloed te ervaren in het leven.

Mijn vader keek uit naar z'n pensioen, -toen ik opgroeide als puber- want dan zou hij tijd kunnen maken om te genieten van het leven. Toen mijn vader plots stierf (55 jaar), rond mijn 21ste, werd ik met een schok wakker. Ik kende mijn vader niet en wist niet wat zijn dromen en verlangens waren. Waarschijnlijk kende hij zichzelf ook niet. Vanaf die dag besefte ik tenvolle dat ik op zoek wou gaan naar "een voller" leven, een leven dat meer is dan wat ik tot nu toe gezien en ervaren had.

Meditatie werd vanaf dan een vast onderdeel in mijn dagelijks leven.

De zoektocht naar levenskunst veranderde mij en transformeerde de 'tunnel-vision' waarin ik opgroeide naar een open panorama en een leven vol mogelijkheden. Ik ontwikkelde eigen workshops 'muziekbeleving', reisde daarmee het land af, componeerde en produceerde voortdurend nieuwe muziek voor allerlei projecten en gelegenheden.

"PSYCHOSYNTHESE" als Europese benadering van de psyche van de mens werd mijn eerste wegwijzer. Vanaf dan is mijn zoektocht onverminderd verder gegaan en heb ik contact gekregen met mijn diepste zijn.

Ik heb zelf ervaren dat een mens op vele manieren de weg kwijt kan zijn. Doorheen mijn zoektocht heb ik me allerlei handelingen, inzichten en vormen eigen gemaakt. Wanneer ik mijn zelfvertrouwen verloor of ziek werd brachten deze handvaten me terug op mijn levensweg. Mijn vertrouwen, levensvreugde, helderheid en begrip voor het leven dat ik mag leven groeide gestaag.En dat gaat nog elke dag verder...

De zuivere trilling van stemvorken komt enkele jaren terug -als bij wonder- opnieuw onder mijn aandacht. Ik heb blijkbaar de gave ontwikkeld om de trillings-beweging aan te voelen en te volgen. Een openbaring! Vandaag, en vanuit een gedegen opleiding, vormt de FONOFORESE of TOONPUNCTUUR het sluitstuk binnen mijn helingswerk.

Het is binnen mijn werk met de gitaar en de muziek, de zuiverste trilling met een individueeel afgestemde diepe werking.

Ik hoop u te mogen ontmoeten.

Wie ik ben