Versterk je IMMUUN-systeem

Krachtige celwanden

voor een sterk immuunsysteem


Het is slechts een kwestie van tijd voordat we in contact komen met een virus of bacterie! Maar of hierdoor schade ontstaat of niet, en zo ja in welke mate, is afhankelijk van de goede werking van ons immuunsysteem!


In principe is het de kracht van onze celwanden, dus van hun membranen, die onze weerstand bepaalt, met name tegen virussen en bacteriën. Deze membranen blijven echter alleen gezond en sterk zolang ze omspoeld of gespoeld worden door bloed, lymfe en celvloeistof met een voldoende hoge alkaliteit van pH 7,25 – 7,45.

     Laten we dus ons celmembraan en daarmee onze weerstand en ons immuunsysteem versterken door basevormende levensmiddelen te eten en te drinken en tegelijkertijd zuren te vermijden en uit te scheiden!

Drinktips


Water is een transport- en verdunningsmiddel tegelijk en zorgt voor een dynamische uitwisseling van voedingsstoffen, hormonen en andere metabolieten in het lichaamsweefsel.


* Drink dagelijks 1 –2 liter water zonder koolzuur, kruidenthee, groentesappen met spuitwater.


* Begin`s morgens met een groot glas water zonder koolzuur, met wat limoensap in.


Getrouw het motto:"Tegen alles is een kruid gewassen!“ hebben kruidenthees hun waarde door de eeuwen heen bewezen bij ademhalingsaandoeningen, verkoudheid, hoest, koorts, griep en andere ziekten.


Een aantal van de 49 kruiden van de basische 7x7 KruidenThee van P. Jenschura bevat ook etherische oliën die worden beschouwd als antiviraal en/of antibacterieel.

Voedingstips


Vitamines, sporenelementen, mineralen en secundaire plantenstoffen zijn basenvormers die ons organisme nodig heeft om de alkaliteit van ons bloed, onze lymfe en onze celvloeistof op peil te houden.

Gezond, alkalisch, goed vloeibaar bloed is de basis voor een intact weerstandsvermogen van onze witte bloedcellen.


* Geniet van allerlei verschillende groenten (paprika, kool, broccoli, rode bieten, enz.), salades, kruiden en fruit (bijv. bessen) in goede kwaliteit.* Zorg voor heldere kleuren op het bord: gele, oranje, rode en diepgroene groenten en fruit zijn rijk aan vitamines (vitamine C), mineralen (zink) en secundaire plantenstoffen (bèta-caroteen en andere).* Pollen, het krachtvoer van de jonge bijen, zitten bijvoorbeeld in WurzelKraft, het fijne granulaat van 100 planten. 3 – 6 theelepels per dag geven ons een uniek en effectief spectrum van vitale stoffen met basenoverschot in een optimale biobeschikbaarheid.


* Gebruik kruiden zoals knoflook, gember en kurkuma bij het koken.


* Vette vis van goede kwaliteit (haring, zalm, makreel) en natuurlijke vis- of veganistische algenolie: zij bevatten de omega-3-vetzuren EPA* en DHA** en hebben een immuunver- sterkende, ontstekingsremmende werking.


* Essentiële aminozuren uit glutenvrije planten zoals amarant, quinoa,boekweit, gierst evenals peulvruchten zoals erwten, bonen, linzen, maar ook hennep en lupinen: hoogwaardig plantaardig eiwit zorgt voor een geringe zuurbelasting die vooral ontstaat door dierlijk voedsel.


* Probiotica ter versterking van de darmfuncties. Het grote aantal verschillende, speciale probiotische bacteriën daarin heeft een aantoonbaar positief effect op de microbiota in onze darmen en is vooral belangrijk tijdens of na een antibioticumkuur.


* Ballaststoffen (minstens 30 g per dag) ondersteunen onze spijsvertering en voeden de nuttige darmbacteriën van onze microbiota.


* Vasten versterkt het immuunsysteem en ontlast de darmen. Een goede start is het beproefde intermitterende vasten.

Tips uit de empirische geneeskunde


Basische lichaamsverzorging verwijdert de zuren uit het organisme die het bloed, de lymfe en de celvloeistof verzuren en verbetert zo de innerlijke alkaliteit van ons organisme. Deze zuren ontstaan uit de dagelijkse stofwis- seling of uit de verschillende zoute of zoete genotmiddelen van onze moderne tijd.


* Afwisselende warme of koude douche of de "lichte versie": afwisselend warm en koud voetbad – bij voorkeur basisch!


* Regelmatige basische handbaden voor fluweelzachte handen.


* Zuurstof toevoeren: in de humane geneeskunde worden concentraties van waterstofperoxide (H2O2) van meer dan 0,5 % beschouwd als effectief tegen virussen. MiraVera heeft een gehalte van 1,8 % H2O2 en bevat bovendien waardevolle etherische oliën met antivirale en antibacteriële eigenschappen. Af en toe op huid en het mondslijmvlies sproeien.


* Basisch gorgelen: gebruik 1 snufje MeineBase en 1 sproei- stoot MiraVera op 1 glas water.


* Basische lig- en voetbaden, basische nek-, lever- en nierenwikkels


* Beweging in de frisse lucht (10.000 stappen/dag) en regelmatige training voor het hele lichaam (2 – 3 x per week) in een gekwalificeerde sportschool.


* Geniet regelmatig van 15 – 30 minuten durende zonnebaden en neem indien nodig vitamine D. Vitamine D is essentieel voor een goed immuunsysteem. Laat uw vitamine D-status (25-OH-D) absoluut testen!


* Vooral bij een beginnende griep of een ande- re virusinfectie en ook bij constipatie heeft een darmspoeling zijn waarde bewezen. Desge- wenst sturen wij u graag informatie.


* Gerichte ontspanning en voldoende slaap zor- gen voor een goede regeneratie. Beproefde begeleiders voor ontspannende nachten zijn onze basische kousen of de koele deken.

Verzorg je innerlijke wereld, je zijns-toestand, je wil om te leven en leef bewust!

Biedt bescherming. Heeft een versterkende uitwerking op het immuunsysteem bij chronische belasting en stress, ook bij burn-out.

Energetische regulering

Duur: 1u30 - 75 euro

Fonoforese-behandeling

Bekijk ook de pagina rond "Zuur-base-balancering"

(placeholder)

Al deze info en nog veel meer vind je terug op de website van P. Jentschura: https://www.p-jentschura.com/nl/

Wij zijn een erkend verkooppunt van alle P. Jentschura-producten.

Vraag een sessie aan